Tarbija

Kinnine maasika-rabarberipirukas 

Toimetas Manona Paris, 15. juuni 2018, 10:50
 Jaan Heinmaa
Meeldivalt hapukas pirukas, mida on mugavaim lahti lõigata jahtununa. Pirukas maitseb hästi ka leigelt koos külma vanillijäätise või –kastmega, ära ainult siis ehmu, kui täidis on soojana veel väheke voolav. Maitseb igal juhul imehea!

4 dl nisujahu
150 g võid
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
¼ tl soola
1 muna
1 sl külma vett

Täidis:
300 g maasikaid
250 rabarberit
1 dl värsket münti
2 dl moosisuhkrut
3 sl maisitärklist
1-2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
Määrimiseks 1 muna

1. Näpi jahu, või, suhkrud ja sool puruseks seguks. Lisa muna ja vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Keera tainas kilesse ja tõsta pooleks tunniks külma.

2. Puhasta maasikad lehtedest, tükelda neljaks. Viiluta rabarberid, haki münt. Sega kausis kõik täidiseained omavahel.

3. Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Jaga tainas kaheks, põhja jaoks suurem ja katte jaoks väiksem. Vajuta või rulli põhjataigen vormi põhja ja äärtele.

4. Kalla täidis põhjale. Rulli teine pool tainast õhukeseks ümmarguseks kettaks, lõika väikese piparkoogivormiga välja südamed, tõsta tainas vormi peale ja vajuta äärtest kahvliga kinni. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga.

5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 20 minutit. Kui pirukas kipub liialt pruunistuma, kata see pealt fooliumiga. Lase väheke jahtuda ja serveeri maasika-rabarberipirukat vanillijäätise või -kastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 614 4181
linnaleht@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtuleht.ee