Tarbija

Kodus nagu presidendi vastuvõtul: suupiste heeringast ja rukkileivast 

ÕL/LL, 22. veebruar 2018, 17:45
Suupisted heeringa-hapukooretarrendi ja kartulikreemiga. Foto: Mati Hiis
Restorani Mannerheim peakokk Rudolf Visnapuu tegi paari aasta eest presidendi vastuvõtuks suupisteid heeringa-hapukooretarrendi ja kartulikreemiga. Need maitsvad ampsud väärivad kohta ka kodusel peolaual.

Heeringa-hapukooretarrend

50 g marineeritud heeringat, 30 g 30% hapukoort, 10 g 10% kohvikoort, 5 g želatiini, soola ja musta pipart

Haki heeringas peeneks, lisa juurde hapukoor ja kohvikoor. Maitsesta soola-pipraga. Leota želatiini vees, sulata vesivannil, jahuta veidi ning lisa samuti segule. Kalla vormidesse ja tõsta vähemalt neljaks tunniks külmikusse tarretuma.

Sibula-kartulikreem

60 g sibulat, 1 küüslaugu küüs, 40 g kartulit, 100 g vahukoort, 2 väikest tüümianioksa, 15 g võid, soola

Haki sibul ja küüslauk peeneks, lõika kartulist umbes sentimeetrised tükid. Prae sibulat ja küüslauku võis 3–4 minutit, lisa vahukoor ja tüümianioksad. Kui vahukoor on keema läinud, lisa kartul. Keeda köögiviljad vaiksel tulel pehmeks. Tõsta tüümianioksad välja ja püreesta mass. Maitsesta soola ja natukese võiga.

Põhi

3 viilu musta leiba, veidi võid

Lõika pitsi või teeküünla vormi abil leivaviiludest rattad. Võid lõigata leiva ka ruudukujulisteks tükkideks. Rösti pannil 180-kraadises ahjus 3–4 minutit võis kahelt poolt.

Tõsta leibade peale sibula-kartulikreemi ja sinna peale heeringa-hapukooretarrend. Kartulikreemi saad lisada tordipritsi kasutades. Kui kodus pole heeringatarretise jaoks väikesi ümaraid vorme, tee leivakesed kandilise kujuga ja pane tarretis suuremale alusele, kust saad hiljem välja lõigata sobiva suurusega kandilised tükid.

Retsept: Rudolf Visnapuu, Eesti Peakokkade Ühenduse preisdent

Samal teemal

24. veebruar 2018, 17:13
ÕL VIDEO JA GALERII | Presidendi vastuvõtu menüüst leiab jaanalinnu- ja karuliha, sammalt ja kuusevõrseid
23. veebruar 2018, 14:14
FOTOD | Miljon rukkileiba on EV100 peolaua ehteks nii presidendi vastuvõtul kui Eestimaa kodudes

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee