Tarbija

Kunstirestorani magustoit üllatas ja teenis esikoha 

LL, 10. detsember 2015, 15:00
Dessert koosneb mustikatest, tüümianist, valgest šokolaadist ja tatrast. Foto: Lauri Laan
Restorani Art Priori peakoka Orm Oja valmistatud magustoidu hindasid asjatundjad restoranidevahelise võistlusprogrammi „Eesti maitsed” ajal parimaks.

Dessert koosneb mustikatest, tüümianist, valgest šokolaadist ja tatrast. Mustikatest on tehtud mahlaessents, tüümianist pikantse maitsega õli ja tatrast jäätis. Magustoidu söömiseks tuleb sel aeglaselt keelel sulada lasta, et külm hammastele liiga ei teeks.

Hõrgutise valmistanud Oja märkis, et tunnustus tuli talle üllatusena. Oma loomingu kohta ütleb ta, et sai inspiratsiooni pakaselisest loodusest, mil metsa alt leitud marjad on jäised ja neid tuleb maitset nautides ettevaatlikult suus sulatada.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee