Iga asi õiges kohas: kuna külmiku eri osades on märkimisväärsed temperatuurivahed, peaks iga toiduaine leidma koha õigel riiulil. (Vida Press)

Igas kodus saab üksnes toidukraami õige paigutamisega külmikusse palju ära teha selleks, et vältida toidu enneaegset riknemist.

Paljud inimesed tühjendavad poest tulles oma toidukoti külmikusse juhuslikult, kuid tegelikkuses erineb temperatuur külmiku osades märkimisväärselt ning seetõttu tuleb teada, millisel riiulil erinevaid toiduaineid hoiustada. LG tehnikaeksperdid selgitavad külmiku hingeelu, et toit säiliks kauem värskena ja vähem söödavat jõuaks prügikasti.

Uksed

Külmiku ukse küljes asetsev sahtel on kõige soojem paik terves külmikus ja sobib seepärast eelkõige mahlade, ketšupi ja erinevate kastmete hoiustamiseks. Kindlasti peaks vältima piima ja teiste kiiresti riknevate toiduainete paigutamist ukse külge.

Sahtlid

Külmiku alumises osas asetsevate sahtlite niiske keskkond loob ideaalsed tingimused puu- ja köögiviljade hoiustamiseks. Kuna paljud puuviljad toodavad etüleeni, gaasi, mis aitab viljadel küpseda ning võib põhjustada ka köögiviljade küpsemist, tuleks puu- ja köögivilju hoida eraldi sahtlites. Kui oled otsustanud puuviljad enne külmikusse panekut ära pesta, siis tuleks need kindlasti ka korralikult kuivatada. Vaid nii ei lähe viljad kiiresti mädanema ja säilivad kauem.

Alumised riiulid

Külmiku alumised riiulid on mõeldud liha, munade, mereandide ja piimatoodete hoiustamiseks. Kui teie külmikust leiab alati toorest liha, siis võiksite selle tarbeks eraldi koha valida ja liha ainult seal hoida. See takistab soovimatute bakterite levikut teistele toiduainetele. Kindlasti hoia liha originaalpakendis ja aseta selle alla taldrik või kauss.

Ülemised riiulid

Ülemiste riiulite temperatuur on küll soojem, kuid samas kõige püsivam ning sobib seetõttu jookide, juustude, suitsuliha ja -kala hoiustamiseks. Kindlasti ei tohi ülemistel riiulitel hoida toorest liha, mis võib vale temperatuuri tõttu seal kiiremini riknema minna.

Külmiku pealne

Kes on siiani külmiku otsas hoidnud veine ja leivakorvi, peaks kööki minema ja need sealt ära võtma. Külmkapp on küll seest jahe, kuid pealt soe, mistõttu läheb leib kiiremini hallitama ning vale temperatuur rikub ka veini.

1 kommentaar

.
....  /   17:34, 4. okt 2017
...vaat,kus tark tuli välja.

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias