Hoisini kastmes grill-lihale annavad mõnusa maitseraamistuse hiinapärasel moel valmistatud rohelised oad küüslaugu ja sojakastmega. (Jaan Heinmaa)

*Tallegg pakub grillisõpradele välja erilise kujuga kanaliblika. „Tänu pinnalaotusele valmib toode kiiresti ja küpseb ühtlaselt, mis garanteerib hõrgult mahlase maitseelamuse,” sõnab Talleggi brändijuht Triin Lõoke. Kanaliblikat võib küpsetada nii grillil kui ka ahjus. Grillil kanaliblika pööramise lihtsustamiseks võib kanaliblika asetada resti vahele või torgata risti läbi kana kaks grillvarrast.

Rakvere innovaatiline tomahook-steik on erinevalt traditsioonilisest veiseliha tomahook-steigist valmistatud sealihast. Mahlane ja maitsekas läbikasvanud seavälisfileest lihalõik kinnitub ligi seitsme sentimeetri pikkuse käsitööna puhastatud ribikondi külge. Serveerimisel võib kondiotsa fooliumisse mässida, nii on seda ka lihtsam näpu vahel süüa. Tomahook-steik sobib nii praadimiseks, grillimiseks kui ka ahjus küpsetamiseks.

Rannarootsi tõi turule uudses Hoisini marinaadis grillitooted. Hoisini sarja toodete liha on maitsestatud Hiina köögist tuntud magus-soolase Hoisini kastmega, mis sisaldab muuhulgas sojaube, seesamipastat, küüslauku ning maguskartulit. Aasias populaarset Hoisini kastet kasutatakse marineerimiseks, glasuurimiseks ja ka lihtsalt dipikastmena lihatoodete juurde.

Proovi järele

Rannarootsi Hoisini marinaadis grill-liha hiinapäraste röstitud aedubadega sojakastmes

Hiina köögist pärit Hoisini kastmes grill-lihale annavad mõnusa maitseraamistuse hiinapärasel moel valmistatud rohelised oad küüslaugu ja sojakastmega. Hea kiire valmistada ja suviste värskete ubadega eriti maitsev kooslus.

Vaja läheb (kogus neljale)

1 pakk Rannarootsi Hoisini marinaadis grill-liha

400 g puhastatud rohelisi aedubasid

1 peeneks hakitud tšillipipar

2–3 küüslauguküünt, peeneks hakituna

väike jupp ingverit, peeneks hakituna

2–3 sl sojakastet

Vokkimiseks õli

soola (vajaduse korral)

Valmistamine:

Liha valmistamiseks grilli seda hõõguvatel sütel 12–15 minutit, aeg-ajalt keerates või prae pannil 15–20 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 40 minutit. Ubade valmistamiseks kuumuta esmalt kastrulis vesi keemiseni. Tõsta oad pott ning keeda umbes 1–2 minutit. Kurna sõelal. Kuumuta pannil õli ja voki ubasid keskmisel kuumusel umbes 4–5 minutit. Tõsta oad pannilt. Lisa pannile uus kogus õli ning voki pannil tšillipipart, ingverit ja küüslauku kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa rohelised oad, kuumuta läbi, maitsesta sojakastmega. Tõsta pannilt ja serveeri kohe.

Retsept: Rannarootsi

0 kommentaari

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias