Fiskarsi köögimeistrid soovitavad kuldset piima nautida salatirohke wasabi-toorjuustu ja lõhe vesikringliga. Kui viimast käepärast pole, siis täisterakukliga. (Fiskars)

Iidsete tarkuste kohaselt aitab see jook puhastada maksa, samuti turgutab immuunsüsteemi ja aitab veresuhkru taset kontrolli all hoida.

Kurkum ehk kollajuur on laialdaselt levinud vürts, mida kasutatakse karrides, samuti muna ja riisi kuldseks toonimisel. Kollajuurt võib samuti kasutada mitmesugustes jookides. Järgnevas retseptis kohtuvad ingver, kurkum ja mesi.

Kurkumipüree

Vaja läheb:

½ dl riivitud kurkumit

½ dl riivitud ingverit

2 spl rafineerimata kookosõli

musta pipart

1-2 tl vett

Valmistamine:

Värske kurkumi riivimiseks on soovitav kasutada kummikindaid, sest kollane värv jääb üsna lihtsalt nahale.

Alustuseks riivi ingver ja kurkum, sega hulka kookosõli ja must pipar. Aja pann kuumaks ning aseta valminud segu pannile. Lisa vesi ja kuumuta mõned minutid. Seejärel vala aromaatne segu blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Lõpuks jahuta segu ja pane õhukindla anumaga külmikusse, kus see säilib viis päeva. Nii saab jooki valmistada soovitud ajal.

Kuldne kurkumipiim

Vaja läheb:

5 dl piima (vastavalt soovile taimset või loomset)

2 tl kurkumipüreed

1 tl kurkumipulbrit

2 tl mett

Valmistamine:

Võta külmikust kurkumipüree ja pane koos meega potti soojenema. Varsti lisa ka piim ja kuumuta soovitud temperatuurini. Kui kodus on olemas piimavahustaja, siis võib jätta väikese koguse piima potti kallamata, et see siis eraldi anumas kergelt vahustada. Nüüd on õige aeg piimale veelgi kuldsema jume andmiseks lisada juurde kurkumipulbrit. Lõpuks vala segu potist kahte tassi, sega ja lisa ka vahune piim.

Retsept: Fiskars

0 kommentaari

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias