Seemnepudru söömise järel võid olla kindel, et keha tänab selle tervisliku kõhutäie eest. (Vida Press)

Kevadel saab loodus uue hingamise ja sellega ühes vajab ka meie organism taaskäivitust, millele aitavad eriti hästi kaasa kiudainetest, vitamiinidest ja mineraalidest tulvil seemned ning neist valmistatud pudrud.

„Põnevat avastamist pakuvad jahvatatud seemnetest keedetud, ahjus küpsetatud või hoopis blenderis püreestatud pudrud. Seemned on kasulikud, sest puhastavad organismi, alandavad vererõhku ja kolesteroolitaset ning kiirendavad seedimist, ütleb Tammsaare ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.

„Seemnepudru söömise järel võid olla kindel, et keha tänab selle tervisliku kõhutäie eest. Tšiia-seemned on parimaks taimseks oomega-3-rasvhapete allikaks, linaseemned aitavad vähendada isu ja parandada soolestiku tööd, kanepiseemned tugevdavad immuunsus-, närvi- ja südameveresoonkonna süsteemi ning ergutavad ajukoore tegevust,” lisas Daily peakokk, pakkudes välja kaks energiarikast seemnepudru retsepti.

Seemnepuder linajahuga (neljale)

Vaja läheb

70 g tšiiaseemneid

70 g kanepiseemneid

70 g linajahu

800 ml vett

Maitse järgi jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Sega linaseemne jahu, tšiia- ja kanepiseemned veega ning lase 10 minutit seista. Seejärel kuumuta seemnepuder keemiseni ning lisa maitse järgi kaneeli ja vaniljesuhkrut. Naudi mandlilaastude või kookoshelvestega, värskust lisa puuviljade või marjadega ning magusta mee või agaavisiirupiga.

Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega (neljale)

120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)

800 ml mandlipiima

1 keskmine õun

3 spl seemnesegu (näiteks kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)

Maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Alustuseks soojenda ahi 180-kraadini, tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda kuni puder pakseneb.

Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.

Tõsta puder tulelt, vala sobiva suurusega ahjuvormi, raputa peale seemned ja soovi korral suhkrut ning pane ahju 15–20 minutiks küpsema.

1 kommentaar

  /   15:51, 13. apr 2017
agaavisiirup ei sisalda suhkrut? selge siis!

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias