Küpsetatud Brüsseli ehk rooskapsas seob aromaatsete juustudega maitsestatud polenta maitsvaks tervikuks. (Fiskars)

Polenta on itaallastele nagu kartulipuder eestlastele.

Jahvatatud maisist valmistatud polenta on maitsev gluteenivaba alternatiiv, mida saab keeta meelepärases puljongis ja maitsestada aromaatsete juustudega, nagu parmesan, pecorino ning tallegio. Küpsetatud Brüsseli ehk rooskapsas seob selle maitsva roa tervikuks.

Vaja läheb:

300 g Brüsseli kapsast

6–7 küüslauguküünt

100 g peekonit

3 spl oliiviõli

soola, pipart

2,5 dl polentat

6 dl kanapuljongit

4 dl toidukoort

1 dl riivitud pecorino juustu

1 dl maisi

peekonit või seeni

Valmistamine:

Lõika Brüsseli kapsa varred ja eemalda koledad lehed. Lõika kapsad pikuti pooleks, laota ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Koori küüslauk ja lisa ahjuplaadile. Soovi korral võib kapsaste ja küüslaugu juurde küpsema panna ka peekoni või seened. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Konservmaisi kasutamisel kurna sellest vesi. Kuumuta kanapuljong ja koor ning lisa polenta ja sega, kuni see saavutab pudrulaadse tekstuuri. Siis on õige aeg panna potti ka riivitud pecorino juust ja mais, mida peaks veel mõned minutid kuumutama.

Serveeri polenta kaussides koos Brüsseli kapsaga. Anna maitsvale roale viimane lihv musta pipraga ja naudi!

Retsept: Fiskars

0 kommentaari

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias