2
fotot
Nii hakkab välja nägema AHHAA keskuse uus saal (AHHAA)

Teaduskeskus AHHAA sulges sellel nädalal oma ligi 500 ruutmeetrise eluslooduse saali, et ehitada juurde uus klassiruum ja 200 ruutmeetrit ekspositsioonipinda. Laiendus valmib käesoleva aasta märtsi alguseks.

AHHAA keskuse juhatuse esimehe Andres Juure sõnul tekkis vajadus uue pinna järele juba paar aastat tagasi. Remondi tulemusena valmib vajalik lisapind uute eksponaatidega.

„Ühe poole remondist tingis AHHAA õppeprogrammide tellimuste suurem arv. Hetkel käib meil suur hulk kooligruppe, kelle kõigi teenindamiseks jääb meil ruumi puudu," ütles Juur.

„Teine pool on meie püsiekspositsioon, mis ootab pingsalt uuenduskuuri. Selle aasta suurprojektiks saab olema püsiekspositsiooni täiendamine. Elusaali juurdeehitus on üks osa sellest," lisas juhatuse esimees.

Teaduskeskus AHHAA elusaalis on vee ja elusloodusega seotud eksponaadid. Juurdeehituse eesmärk on luua võimalused uutele eksponaatidele, mille jaoks puudusid varem sobivad tingimused. Näiteks ehitatakse juurde mitu uut eksponaati läbi mitme tasapinna, oma koha saavad lindude, hallituse ning tolmulestade maailm.

Suur osa seni elusaalis olnud eksponaatidest kolitakse ajutiselt teistesse saalidesse ja nad jäävad külastajatele nähtavaks.

0 kommentaari

Kontakt

Telefon +372 614 4181
linnaleht@linnaleht.ee

Linnaleht sotsiaalmeedias